Aan het woord - Deel 4 Michiel Stoop

Last but not least, in het laatste deel van de serie “aan het woord”: Michiel Stoop. Michiel is sinds mei 2015 manager Identity & Access binnen de Centre of Excellence van Philips Corporate Information Security Office (CISO). Binnen deze functie levert Michiel actief bijdrage aan de IAM Visie, strategy, process architectuur en implementatie. Een perfecte kandidaat dus om ook een aantal vragen te stellen over wat voor hem het IAM Congres zo interessant maakt.

Het belang van het IAM Congres

Volgens Michiel krijg je niet alleen inzicht in wat de laatste trends zijn op het gebied van IAM maar ook wordt er aandacht besteed aan de fundamentals van IAM. Daarnaast leer je volgens Michiel ook waar andere bedrijven tegenaan lopen en hoe zij dit hebben opgelost. “Je kunt kennis uitwisselen met andere organisaties en je hebt de kans om met sponsors van het evenement te praten over wat hun technologie kan betekenen voor jouw uitdaging.”

Michiel kijkt vooral uit naar de sessie van James Römer, “Making Passwordless Authentication a Reality”. Ook lijkt de sessie over “Secure the access, secure the Asset” Michiel erg interessant. Wat ook zeker niet mag missen op de lijst van Michiel is de sessie van David Birch.

Als we vragen wat Michiel uit het congres hoopt te halen, antwoordt hij: “Ik hoop dat ik vooral iets kan leren uit de sessies die worden gegeven en wat dat kan betekenen voor onze organisatie. Als ook het uitbreiden van mijn netwerk, zodat ik met anderen van gedachten kan wisselen over IAM.”

Michiel’s advies

Michiel zijn eigen interessante IAM best practise is: “Er zijn genoeg interessante IAM best practices om te delen maar om er een aantal specifiek te melden; zorg ervoor dat IAM niet onderdeel is van IT, dat je buy-in/mandaat hebt van hoger management en dat de governance op orde is.”