SmartAIM Authorisation Management Suite is de fundering van IAM

SmartAIM Authorisation Management Suite is de fundering van IAM. Zonder goed autorisatiemanagement geen IAM. 

Autorisatie management is sowieso de eerste stap op weg naar informatieveiligheid voor iedere organisatie. Het goed regelen van autorisaties en bevoegdheden; wie mag wat zien, of regelen, of weten, of doen, enzovoorts, is de basis van Information Security. 

Cybersecurity is hot. Informatieveiligheid in het algemeen staat bovenaan lijstjes met te regelen zaken. Uiteraard omdat we er regelmatig mee geconfronteerd worden in pers en berichtgeving, maar ook omdat GDPR, AVG, en andere regelgeving noodzakelijk en actueel is. 

Hoe is het dan mogelijk dat zo veel organisaties nog altijd de zaken niet op orde heeft?
Misschien denken veel eindverantwoordelijken dat informatieveiligheid “wel goed geregeld is”, maar de mensen die het echt weten; de IAM-specialisten, de security experts en anderen, zien alle gaten. Hacks zijn er dagelijks. Besmettingen en aanvallen ook. AVG komt eraan maar er moet nog heel veel gebeuren. Veiligheid is nog ver te zoeken. 

Wellicht de belangrijkste redenen zijn onbekendheid met het probleem, alleen de experts weten waar de bedreigingen echt liggen, alsmede de onoverzichtelijkheid van het organiseren van de oplossingen. Waar begin je, wat is nodig en waar liggen de zwaartepunten. 

SmartAIM biedt met haar Authorisation Management Suite in ieder geval altijd de eerste stap. Immers, de basis, de eerste stap in ieder IAM-traject is de autorisaties goed regelen. Met SmartAIM kan in enkele dagen hiervoor de basis gelegd worden.  

Maar SmartAIM gaat verder. In SmartAIM Authorisation Management Suite is een nieuwe module vrijgegeven, SmartAIM PersonalProtect. Een AVG-module die inzicht geeft in alle persoonlijke data binnen aangesloten systemen. Het geeft de Data Protection Officer (de FG) alle mogelijke rapportage over data-overdracht en iedere individuele medewerker kan zelf inzien wat er met de eigen persoonlijke data gebeurt. Dit laatste is belangrijk omdat het een eis is binnen de AVG. 

SmartAIM PersonalProtect is nu beschikbaar en kan binnen enkele uren iedere SmartAIM gebruikende organisatie op dit gebied laten voldoen aan de AVG.