De impact van de digitale transformatie

IAM zorgt ervoor dat de juiste mensen toegang krijgen tot de juiste middelen op het juiste moment om de juiste redenen. Een goede IAM oplossing is gebruiksvriendelijk, compliant, veilig en levert kostenbesparingen op. De digitale transformatie, die als doel heeft om toegevoegde waarde te creëren voor zowel de interne als externe klanten, heeft impact op de Identity & Access Management oplossingen die organisaties gebruiken.

Ontwikkelingen op het gebied van IAM

Het IAM congres biedt een overzicht van deze ontwikkelingen op het gebied van IAM. De dag inspireert deelnemers om (verder) aan de slag te gaan met IAM. Bovendien gaan we in op vragen als:

 • Wat is een goede fundering voor IAM?
 • Waar moet je rekening mee houden bij het inrichten van IAM processen?
 • Wat zijn nieuwe mogelijkheden?
 • Hoe ga ik om met klantidentiteiten?
 • Welke innovaties zijn er?
 • Hoe ga ik om met IoT?

Als deelnemer heeft u aan het einde van de dag bovendien inzicht in de flexibiliteit en winstgevendheid van een goede IAM oplossing.

Onderwerpen

Tijdens dit congres komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het fundament van IAM
  Als je een goede fundering hebt, kun je makkelijker doorbouwen zonder dat er dingen omvallen. Pas dan kunnen nieuwe IAM mogelijkheden worden omarmd. Maar wat zijn nu de belangrijkste pijlers voor een goed IAM fundament?
 • IAM als een continu proces
  Hoe kunnen organisaties hun IAM proces laten meebewegen, zodat wijzigingen in organisatievorm goed kunnen worden gefaciliteerd, met daarbij de mogelijkheid om zaken als functiescheiding en need-to-know te waarborgen?
 • Leveraging IAM
  Hoe creëer je met een IAM business value voor uw bedrijf, uw IT gebruikers en uw klanten? Denk hierbij aan Consumer IAM, maar ook aan Identity Relationship Management (IRM) om werknemers, klanten, partners en devices, ongeacht de locatie, toegang te geven tot uw systemen.
 • Preparing for the Post-Password Era
  Is het einde van het wachtwoord echt in zicht? Wat kunnen we met mogelijkheden als Biometrie / Behavior Analytics? Denk ook aan Endpoint authentication of Strong, Adaptive Authentication
 • IAM en IoT
  Ook apparaten zijn identiteiten geworden. Hoe manage en enroll je niet-persoonlijke identiteiten als normale HR enrollment niet werkt? Hoe regelt een gebruiker de toegang tot zijn verzameling aan connected devices? Denk hierbij, in het kader van privacy en data protectie, ook aan User Managed Access (UMA) / User Consent.
 • PxM in de praktijk
  Hoe gaan organisaties om met de toegang van priviliged accounts? Bij PxM kan de x staan voor access, user, account, identity of password. Waarom is het belangrijk voor organisaties om hun aandacht meer te gaan richten op Priviliged Account Management en wat zijn de consequenties als ze dat niet gaan doen? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat PAM projecten succesvol zijn?

CPE punten

Het is mogelijk om bij deelname aan dit congres Continuing Professional Education Credits (CPE) te behalen voor uw CISSP titel. 

 

Dit congres richt zich op een hoogwaardige doelgroep van eindgebruikers (managers, senior specialisten, zware beïnvloeders en/of (mede)beslissers in de DMU) die op de hoogte willen blijven van de huidige trends en ontwikkelingen en wilen investeren in oplossingen op het gebied van identity en access management.

De primaire doelgroep is:

 • Identity manager / Access manager
 • Security Manager
 • Risk manager
 • Hoofd/ manager informatiebeveiliging
 • ICT manager 

 

Deelname aan onze congressen is kosteloos voor senior medewerkers, managers en directieleden die werkzaam zijn bij eindgebruikersorganisaties. Stagiaires, werving & selectie bureaus, etc hebben niet de mogelijkheid om kosteloos aan dit congres deel te nemen.

Lees reacties van deelnemers van het IAM congres 2016
Dummy man 225x225.jpg
Cees-Jan Hut
— Teammanager infrastructure & security, De Hypotheker
Deze dag gaf een mooie combinatie van de ontwikkelingen in het vakgebied, het ontmoeten van leveranciers, het ontmoeten van peers en een uitstekende locatie en catering.
Dummy man 225x225.jpg
Alexander Hessel
— Nationale Politie Dienst ICT
Het programma en de dag hebben waardevolle (en geregeld baanbrekende) inzichten gegeven in de ontwikkelingen in IAM voor vandaag en morgen.
Dummy man 225x225.jpg
Martijn Postma
— Kansspelautoriteit
Uitstekende dag met deskundige sprekers.
Dummy man 225x225.jpg
Maurits van Boetzelaer
— SNS
IAM Heliview; het beste evenement in Nederland om experts in de wereld van IAM te ontmoeten.
Dummy man 225x225.jpg
Alwin Bos
— Kamer van Koophandel
Een goed georganiseerd en innovatief congres waar ik elk jaar weer naar uit kijk om als bezoeker te komen.
Dummy man 225x225.jpg
Rob van der Spek
— EDSN
Erg nuttig en interessant congres op het gebied van IAM.
Dummy man 225x225.jpg
Eric van Arragon
— Kamer van Koophandel
Super georganiseerde conferentie over IAM die je eigenlijk niet mag missen.