Terugblik op 12de editie Identity & Access Management congres 2017

Op 18 mei heeft het Identity & Access Management congres plaatsgevonden in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Dit jaar was het congres groter dan ooit. Projectmanager, Ingeborg Bosch, hebben wij een aantal vragen gesteld over hoe zij terugkijkt op het congres.

Hoe was de aanloop naar het congres?

“Drie jaar geleden heb ik voor het eerst het IAM congres opgepakt en ben ik begonnen met 15 partners en 120 deelnemers, nu zijn we met ruim 30 partners en 200 deelnemers. Door deze flinke groei zijn we dit jaar ook verhuisd naar een nieuwe locatie, de Midden Nederland Hallen in Barneveld." 

“Waar ik ook erg blij mee ben, is de programmacommissie. Hun motivatie heeft ervoor gezorgd dat partners iets moois hebben neergezet tijdens het congres. Ik ben hen dan ook erg dankbaar voor hun support!”

Hoe kijk je terug op het congres na maanden voorbereiding?

“Voor mij is het belangrijk dat de bezoekers echt deelnemen aan het congres. Ik zie graag veel mensen met elkaar in gesprek, dat men elkaar veel vragen stellen en dat de mensen in de zaal goed reageren op een sessie. Na wat ik heb gezien en gehoord kan ik zeggen dat dat wel is gelukt. Ik heb al gezien dat een aantal sprekers zeer goed zijn beoordeeld.” 

“Waar ik erg trots op ben is dat na jaren ‘leuren’ internationaal topspreker David Birch over is gevlogen voor het congres en dat hij enthousiast was en zelfs vaker wil terug komen! Ik heb hem alvast geboekt voor het Cloud Identity congres dat op 12 oktober plaatsvindt. Ook vond ik de interactieve sessie van Mier erg verfrissend."

Wat zijn de plannen voor IAM 2018?

“Voor de volgende editie hoop ik met meer klantcases te focussen op onderwerpen zoals Privileged Accountmanagement, ik zou graag een praktijkcase over biometrie willen en meer aandacht voor de integratie met back end systemen. Bovendien wil ik een goed onderscheid maken tussen Enterprise IAM, dat echt een security onderwerp is, en ons Cloud Identity congres dat verder gaat dan security. Daar richten we ons op het belang van het managen van identiteiten van klanten en/of consumenten in de cloud.”


Inschrijven voor het Identity & Access Management congres 2018 kan vanaf september!

Sfeerimpressie
Deelnemers over het Identity & Access Management congres 2017
Arthur van Marrewijk.jpg
Arthur van Marrewijk
— Ministerie van Buitenlandse Zaken
Inspirerende dag met interessante 1-op-1 gesprekken
Jan Boersma.jpg
Jan Boersma
— Fondsenbeheer Nederland
Goede programmering en interessante deelnemers waardoor ik veel informatie heb gekregen.
Maarten bevers.jpg
Maarten Bevers
— Ahold Delhaize
Een mooi evenement, waarbij vol enthousiasme de toekomst van IAM scherp gesteld wordt.
Walter Corssmit.jpg
Walter Corssmit
— Ezilly BV
Een nuttige dag met veel informatie over onderwerpen die voor mij relevant zijn, andere geïnteresseerden met dezelfde uitdagingen en verschillende interessante aanbieders van oplossingen in de IAM sfeer.
BCT
Laurens van der Blom
— BCT
Het was een erg interessante en geslaagde dag, waarbij informatiebeveiliging goed onder de aandacht gebracht werd (ook i.v.m. de Europese privacy verordening), iets wat nu nog onderbelicht is, gezien het nieuws uit de digitale wereld over de hacks en datalekken.
Dummy man 400x400.jpg
Rien Vanlaerhoven
— De Volksbank
Een afwisselend programma waarin goede sprekers actuele onderwerpen aansnijden.
400_Hans van der Burght_IAM2017.jpg
Hans van der Burght
— Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Een inspirerend event waar een toonaangevend deel van de Nederlandse IAM community aanwezig is.
Dummy man 400x400.jpg
Jeffrey Stultjes
— BinckBank N.V.
Perfecte agenda met in mijn ogen ervaren sprekers.
michiel schreiber.jpg
Michel Schreiber
— Belastingdienst
Uitgebreid en afwisselend programma dat zeer de moeite waard is.